Projektingenjör Automation – Norge

 Workplace: Bergen        

Startup: As soon as possible                  

Duration: 12 months, with possibilities for   contract extension                  

Function: Project Engineer                  

Division: Process Automation                  

Business unit: Oil, gas &   petrochemistry          

Offshore: Must be expected

 

Work description:

·     Upgrades on existing installations

·     Programming control systems

·     Installation of new systems

Preferred knowledge/experience:

·     Experienced and independent working   application-engineers

·     Strong experience within ABB systems Advant (   Ax800, AC400, AC410 and both AC450  and Safeguard)

·     Experience on relevant hardware

·     Experience on Autronica-system Autrosafe

Education/experience:

·     Bachelor or Masters degree

·     Sertified knowledge on ABB automation   systems

·     Offshore experience

Language skills:

·     Fluent English, written and spoken

·     Norwegian/Scandinavian language is preferred but   not a demand

We emphasize:

·     Initiative, interpersonal skills and   efficiency

·     Ability to work independently, structured, and   systematically

·     Flexibility, and wish to undertake   responsibility

·     Professional ambitions and a wish to undertake   challenges

We can offer:

·     Training, personal development and good career   opportunities

·     Competitive terms

·     Flexible work schedule

·     Informal and good work relations between co-workers   and managers

·     Positive and exciting work environment

 

Denna tjänst kommer tillsättas snarast varvid du bör skicka in din ansökan till mig på daniel@ingenjorskraft.com omgående ifall du är intresserad!

/Daniel

 

 

Ingenjörskraft söker Rekryteringskonsult Teknik

Finnes: Litet, nischat rekryteringsbolag med fokus på kvalitativa specialisttillsättningar inom teknik.

Sökes: Engagerad entreprenörssjäl med erfarenhet och intresse av ingenjörsrekrytering.

Erbjudande: Hårt arbete, hög frihetsgrad, resultatbaserad lön, möjligheter till delägarskap.

Du är varmt välkommen att kontakta mig via e-post på daniel@ingenjorskraft.com eller via telefon på 046-286 29 90 så snart du kan – det skall bli jättespännande att höra ifrån dig!”

/Daniel

Ingenjörsutmaningar i Norge

Ingenjörskraft Rekryteringspartner AB har inlett exklusivt samarbete med ett välrenommerat och expansivt norskt konsultbolag inom Marin och Offshore industrin. Vi söker nu duktiga ingenjörer inom automation, elektronik, mekanisk konstruktion (stål och rör), teknisk projektledning och teknisk dokumentation för längre konsultuppdrag i Norge.
Placeringsorter är Ålesund, Brattvåg, Ullsteinsvik, Sövika, Aukra, Hareid, Oslo, Trondheim och Bergen och företagets samarbetspartners är bland annat Aker Solutions, VARD, Rolls-Royce Marine, Oceaneering Pipe Tech, Ulmatec, REINERTSEN Trondheim, Skipteknisk, Vaagland.
Vi söker dig med erfarenhet och glöd av ovan teknikområden som vill utvecklas långsiktigt inom den norska Marin och Offshore industrin. Du drivs av tekniska utmaningar och värdesätter möjligheten att påverka din egen arbetssituation.
Vi erbjuder dig en möjlighet att arbeta med avancerad teknisk problemlösning på några av branschens ledande företag. Mycket goda förtjänstmöjligheter jämfört med i Sverige!

”Är du redo för en utmanande karriär i Norge? Detta är en verklig kanonmöjlighet för dig som vill utvecklas inom Marin & Offshore industrin på ett av Norges mer välrenommerade konsultbolag.”
Du är varmt välkommen att ansöka direkt till mig via e-post på daniel@ingenjorskraft.com så snart du kan, märk ansökan ”Karriär i Norge!” – det skall bli jättespännande att höra ifrån dig!”
/Daniel

Trelleborg Industri AB söker Kvalitetschef

 

 

 

Business Unit (BU) Engineered Fabrics (EF) ingår i affärsområdet Trelleborg Coated Systems. EF utvecklar, producerar och säljer polymerbelagda material till kunder över hela världen. Vårt tekniska kunnande möjliggör en effektiv utvecklings och produktionsprocess av såväl standardprodukter som skräddarsydda och kundspecifika produkter. Vår verksamhet är belagd i USA, Italien, Kina och Sverige och sysselsätter ca 380 personer.

I rollen som Kvalitetschef hos oss leder du utvecklingen av företagets processer och kvalitetsarbete. I dina arbetsuppgifter ingår att ansvara för och utveckla företagets ledningssystem, genomföra processanalyser, vara drivande i företagets ”Manufacturing Excellence Program”, projektledning, systematiskt förbättringsarbete, reklamationshantering och personalledning för en person. Befattningen rapporterar till Operations Director och ingår i EF’s operativa ledningsgrupp i Sverige. Tjänsteort är Trelleborg.

Du är en prestigelös och driven person som trivs bäst när tempot är högt och beslutsvägarna korta. Du värdesätter att kunna påverka din egen arbetssituation och arbeta mot tydliga mål under stor frihet. Ingenjörsbakgrund är inget krav men för att lyckas i rollen behövs ett stort mått allmäntekniskt intresse och erfarenhet av teknisk problemlösning. Du har några års arbetserfarenhet av liknande befattning i en operativ verksamhet och har gedigen erfarenhet av lean arbete. Rollen innebär många interna och externa kontaktytor varvid en utåtriktad och öppen personlig stil underlättar. Vårt koncernspråk är engelska.

Vi erbjuder dig ett mycket stimulerande och omväxlande arbete inom ett spännande internationellt bolag.

HR-ingenjör Daniel Svenssons personliga kommentar:
”Detta är en kanonmöjlighet för dig som vill utvecklas vidare som Kvalitetschef inom en framgångsrik, internationell koncern med stor lokal anknytning.
Intresserad av att få veta mer om tjänsten och företaget? Du är varmt välkommen att kontakta mig eller skicka in din ansökan direkt till daniel@ingenjorskraft.com senast den 8:e september – det skall bli spännande att höra ifrån dig!”
/Daniel

Backer BHV AB i Sösdala söker Avdelningschef med produktionsinriktning

 

Allmänt:
Vi söker nu en kvalificerad avdelningschef till produktionen i Sösdala. Vid avdelningen bedrivs produktion omfattande bockning, pressning, förslutning, svetsning, slutmontering och provorderhantering. Till hjälp har avdelningschefen två indirekta (kollektiva) arbetsledare och två produktionstekniker samt två indirekta (kollektiva) för provorderhanteringen.
Totalt omfattar ansvaret ca 50 personer.

Önskade kvalifikationer/egenskaper:
Teknisk kompetens, mycket goda ledaregenskaper (har förmåga att få ut maximalt av andra), strukturerad och god planeringsförmåga. Gärna ett visst administrativt intresse. Självgående och driven ledare, med ”stark ryggrad”. Konsekvent i sitt beteende. Är kommunikativ och förstår effekterna av att vara tydlig gentemot andra. Har några års dokumenterad ledarerfarenhet från befattning med liknande ansvarsbeskrivning. Engagerad och handlingskraftig ledare och kan prioritera och planera det dagliga arbetet så att även målinriktat arbete i olika projekt hinns med. Vidare efterfrågas kunskaper i lean production eller liknande förbättringsverktyg. Du är en van att arbeta med datorn som ett naturligt hjälpmedel och hanterar de vanligaste office-programmen utan problem. Har du erfarenhet från att arbeta i något affärssystem (Axapta, SAP eller liknande) är det meriterande.

Ansvarsområden:
Som avdelningschef har Du ett helhetsansvar för avdelningen och dess verksamhet. Du ansvarar därmed för t.ex. arbetsmiljö och säkerhet, kvalitet och miljö, avdelningens personal samt
avdelningens tillverkning, och leverans av produkter. Du rapporterar till platschefen, men förväntas leda avdelningen självständigt och vidta de åtgärder som krävs för att uppnå budgeterade mål och nyckeltal rörande t.ex. produktivitet, leveranssäkerhet, kvalitet och omkostnader.
I ansvaret ingår att tillgodose avdelningens behov av löpande information och utbildning, att genomföra medarbetarsamtal samt att tillvarata medarbetarnas förslag till förbättringar.
Vidare ingår att driva de investerings- och förbättringsprojekt som beslutats för avdelningen.
Ansvaret omfattar att organisera, planera, leda, fördela och följa upp arbetet vid avdelningen – inom produktionen, inom teknikernas område och inom provorderorganisationen. Avdelningschefen har fullt personal- och arbetsmiljöansvar vid avdelningen. Vid behov informera/förhandla med lokala fackklubbar.
Villkor:
Individuell lön. Kollektivavtal finns

Du är välkommen att ansöka via daniel@ingenjorskraft.com snarast möjligt. Vi hanterar inkomna ansökningar löpande.

Harbo Production AB söker Produktionschef

Harbo Production AB är en ledande leverantör av trädgårdsmöbler. Vi står inför den största utmaningen i bolagets 60-åriga historia och söker nu:

Produktionschef

I rollen som Produktionschef antar du utmaningen att utveckla Harbo till ett modernt tillverkande industriföretag. I ditt arbete ingår bl.a. utveckling av processer och teknologier, kvalitetsarbete samt personalansvar för cirka 100 medarbetare. Du blir även ansvarig för delar av ett större, pågående, investeringsprojekt. Din placeringsort blir Skånes Fagerhult.

Vi söker dig med minst 5 års erfarenhet ifrån liknande befattning. Din personliga stil präglas av engagemang och energi, du är resultatorienterad och förespråkar ett coachande, utvecklande, inspirerande och motiverande ledarskap. Tjänsten innebär många interna och externa kontaktytor varvid dina personliga egenskaper är speciellt viktiga.

Vi erbjuder dig en nyckelposition inom ett framgångsrikt företag med mycket stark lokal anknytning!

Intresserad? Vill du veta mer om tjänsten är du mycket varmt välkommen att kontakta vår VD Niclas Pedersen på tel. 0709-780 235 alt. niclas.pedersen@harbo.se

Skicka in din ansökan innehållande personligt brev och CV senast 25:e november till vår Personaladministratör Irene Samuelsson på irene.samuelsson@harbo.se

Harbo Production AB söker Ekonomichef

Harbo Production AB är en ledande leverantör av trädgårdsmöbler. Vi står inför den största utmaningen i bolagets 60-åriga historia och söker nu:

Ekonomichef

I rollen som Ekonomichef hos oss arbetar du såväl strategiskt som operativt med att säkra en kvalificerad uppföljning och analys baserad på en effektiv rapportering. Du supporterar VD och övrig organisation i diverse frågor gällande lönsamhet, kostnads- & intäktsuppföljning, nyckeltal, kapitalbindning och arbetar kontinuerligt med produktionsuppföljning och Controlling. I tjänsten ingår även personalansvar för två medarbetare.

Du är högskoleekonom med minst 5 års arbetserfarenhet ifrån liknande befattning. Du är affärsinriktad och analytisk. Din personliga stil kännetecknas av energi, driv och hög professionell ambitionsnivå. Tjänsten innebär många interna och externa kontaktytor varvid dina personliga egenskaper är speciellt viktiga.

Vi erbjuder dig en nyckelposition inom ett framgångsrikt företag med mycket stark lokal anknytning!

Intresserad? Vill du veta mer om tjänsten är du mycket varmt välkommen att kontakta Harbo Production AB’s VD Niclas Pedersen på tel. 0709-780 235 alt. niclas.pedersen@harbo.se

Skicka in din ansökan innehållande personligt brev och CV senast 25:e november till vår Personaladministratör Irene Samuelsson på irene.samuelsson@harbo.se

Backer BVH AB söker Teknisk säljare – Frankrike

Backer BHV AB bedriver verksamhet inom utveckling, tillverkning samt försäljning av system och komponenter för elektrisk uppvärmning. Bolaget ingår i den ledande svenska värmekoncernen NIBE Industrier och har ca 340 anställda vid enheterna i Sösdala, Tjörnarp och Kolbäck. Backer BHV AB har sitt huvudkontor i skånska Sösdala. www.backer.se

Teknisk säljare – Frankrike

I rollen som teknisk säljare hos oss arbetar du med införsäljning och design av elektriska värmelösningar för industriella behov. Du kommer bearbeta den Franska marknaden och antalet resdagar beräknas till ca 75 st/år. Din placeringsort blir skånska Sösdala som numera har pågatågstopp.

Du är en driven teknisk säljare som drivs av att utveckla affärer. Du har några års erfarenhet av teknisk försäljning (b2b) eller teknisk service med kundkontakt. Goda kunskaper i franska är ett krav.

Vi erbjuder dig ett mycket varierat och självständigt arbete med stora möjligheter att påverka din egen arbetssituation.

”Backer BHV i Sösdala är en anläggning med mycket stark lokal anknytning. För att trivas och prestera i denna arbetsroll krävs goda kunskaper i franska, ett strukturerat arbetssätt och ett starkt driv att utveckla affärer!
Intresserad? Du är varmt välkommen att kontakta mig eller ansöka direkt via daniel@ingenjorskraft.com  senast den 14:e oktober.”

Backer BHV AB i Tjörnarp söker tysktalande Försäljningsingenjör!

Backer BHV AB bedriver verksamhet inom utveckling, tillverkning samt försäljning av system och komponenter för elektrisk uppvärmning. Bolaget ingår i den ledande svenska värmekoncernen NIBE Industrier och har ca 340 anställda vid enheterna i Sösdala, Tjörnarp och Kolbäck. Backer BHV AB har sitt huvudkontor i skånska Sösdala. www.backer.se

Försäljningsingenjör

I rollen som Försäljningsingenjör hos oss arbetar du med införsäljning och design av elektriska värmelösningar för industriella behov. I dina arbetsuppgifter ingår att bearbeta vår befintliga, svenska, kundportfölj men även att ansvara för uppbyggnaden av vår tyska marknad. Du blir en viktig del av en framgångsrik försäljningsavdelning med mycket engagerade medarbetare.

Du är en driven högskoleingenjör med inriktning Maskin eller El. Du har erfarenhet av teknisk försäljning (b2b) eller teknisk service och brinner för teknisk problemlösning. Goda kunskaper i tyska och engelska är viktiga framgångsfaktorer för att lyckas i ditt arbete hos oss!

Vi erbjuder dig ett mycket varierat och utåtriktat arbete med stora möjligheter att påverka din egen arbetssituation. Din placeringsort blir skånska Tjörnarp.

HR-ingenjör Daniel Svensson’s personliga kommentar:
”Backer BHV i Tjörnarp är en anläggning med mycket stark lokal anknytning. För att trivas och prestera i denna arbetsroll underlättar en kreativ och lyhörd personlig stil, ett genuint teknikintresse och en stor vilja att lösa kundens problem!

Intresserad? Du är varmt välkommen att  kontakta mig på tel. 046 – 2862990 eller ansöka direkt via daniel@ingenjorskraft.com senast den 30:e september.”
/Daniel

EnginSoft Nordic söker affärsdriven Försäljningsingenjör

EnginSoft grundades 1984 och är en av Europas största återförsäljare av simuleringsmjukvara för ingenjörer. EnginSoft säljer även konsulttjänster och utbildningar inom analys och simulering samt är mycket aktiva inom forskning och utvecklingsprojekt både på lokal- och EU-nivå. Huvudkontoret ligger i Italien med lokalkontor i bl.a. England, Frankrike och Tyskland.

EnginSoft Nordic är ansvarig för försäljningen i de nordiska länderna och har sedan starten 2006 fokuserat på försäljning av den generella optimeringsmjukvaran modeFRONTIER.Du kommer arbeta på nordiska marknaden med försäljning av mjukvaror och konsulttjänster för ingenjörsverksamhet.

Försäljningsingenjör

Du kommer arbeta på nordiska marknaden med försäljning av mjukvaror och konsulttjänster för ingenjörsverksamhet.

Du är ingenjör med högskoleexamen och har relevant arbetserfarenhet inom teknisk försäljning (b2b).

Vi erbjuder dig ett fritt och utmanande arbete med goda förtjänstmöjligheter!

HR-ingenjörens personliga kommentar:

”EnginSoft Nordic AB är ett ungt dynamiskt företag som står inför en spännande utvecklingsfas. Här får du vara med och bygga upp
nya affärsområden, skapa ditt egna internationella nätverk och samarbeta med några av de mest respekterade och namnkunniga företagen i Norden.
Intresserad av att få veta mer?
Kontakta mig eller ansök direkt via daniel@ingenjorskraft.com senast 23:e september.”

/Daniel

 

EnginSoft Nordic söker Teknisk innesäljare till halvtidstjänst!

EnginSoft grundades 1984 och är en av Europas största återförsäljare av simuleringsmjukvara för ingenjörer. EnginSoft säljer även konsulttjänster och utbildningar inom analys och simulering samt är mycket aktiva inom forskning och utvecklingsprojekt både på lokal- och EU-nivå. Huvudkontoret ligger i Italien med lokalkontor i bl.a. England, Frankrike och Tyskland.

EnginSoft Nordic är ansvarig för försäljningen i de nordiska länderna och har sedan starten 2006 fokuserat på försäljning av den generella optimeringsmjukvaran modeFRONTIER.Du kommer arbeta på nordiska marknaden med försäljning av mjukvaror och konsulttjänster för ingenjörsverksamhet.

Teknisk innesäljare (halvtid)

Vill du arbeta med försäljning av världens mest omfattande databas för materialegenskaper? Då söker vi dig!
I dina arbetsuppgifter ingår ansvar för hela försäljningsprocessen, från planering av marknadsaktiviteter till ordermottagning. Antalet resdagar beräknas till omkring 15 st/år.

Vi erbjuder dig ett fritt och utåtriktat arbete med stora möjligheter att påverka din egen arbetssituation. Du blir del av en ung organisation med uttalade expansionsplaner.

HR-ingenjörens personliga kommentar:

”EnginSoft Nordic AB är ett ungt dynamiskt företag som står inför en spännande utvecklingsfas. Här får du vara med och bygga upp
nya affärsområden, skapa ditt egna internationella nätverk och samarbeta med några av de mest respekterade och namnkunniga företagen i Norden.
Intresserad av att få veta mer?
Kontakta mig eller ansök direkt via daniel@ingenjorskraft.com senast 23:e september.”

/Daniel

 

 

 

Daniel Svensson
MSc HR-ingenjör
Epost: daniel@ingenjorskraft.com
Tel: 046 – 286 29 90
Mobil: 070-783 55 57”EnginSoft Nordic AB är ett ungt dynamiskt företag som står inför en spännande utvecklingsfas. Här får du vara med och bygga upp
nya affärsområden, skapa ditt egna internationella nätverk och samarbeta med några av de mest respekterade och namnkunniga företagen i Norden.
Intresserad av att få veta mer?
Kontakta mig eller ansök direkt via e-post senast 23:e september.”

Med vänliga hälsningar

Teknisk innesäljare (halvtid)

JBT Foodtech söker Quality Assurance Engineer – Tjänsten tillsatt!

John Bean Technologies AB är en affärsenhet inom den amerikanska koncernen John Bean Technologies Corporation med försäljning och servicekontor i ett stort antal länder i världen.
John Bean Technologies AB i Helsingborg är ett ledande kunskapscentrum för utveckling och produktion av utrustningslösningar för livsmedelsindustrin. Ca 90% av den totala försäljningen utgörs av export. Inom John Bean Technologies AB finns marknadsledande, globala varumärken som Frigoscandia, Stein, DSI och Double D.

Vi söker nu en engagerad
Quality Assurance Engineer
I rollen som QAE hos oss samarbetar du ofta med våra interna avdelningar för strategiskt inköp och projektinköp. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att utveckla vår befintliga bas av underleverantörer samt att vara kontaktyta gentemot dessa i såväl garantiärenden som i löpande kvalitetsutvecklingsarbete

Du är ingenjör med högskoleexamen och har några års erfarenhet av strategiskt kvalitetsarbete ifrån verkstadsindustrin. Din personliga stil kännetecknas av ett positivt driv, flexibilitet och en stor vilja att prestera. God analytisk förmåga, solida engelskkunskaper och ett genuint tekniskt intresse är viktiga framgångsfaktorer för att trivas och lyckas i arbetsrollen.

Vi erbjuder dig en utåtriktad och självständig ingenjörsroll inom en tydligt internationell organisation som präglas av hög ambitionsnivå och laganda. Du blir en nyckelperson på vår kvalitetsavdelning med stora möjligheter att påverka din egen arbetssituation.  Antalet resdagar beräknas till omkring 25-40 st/år.

”Detta är en kanonmöjlighet för dig som vill arbeta med strategiskt kvalitetsarbete inom en världsledande organisation. En mångfacetterad arbetsroll med mycket frihet under ansvar väntar den som antar denna utmaning.

Denna tjänsten är tillsatt!

/Daniel