Danotherm Electric A/S i Köpenhamn söker engagerad Utvecklingsingenjör

Danotherm Electric A/S är sedan 1919 världskänt för sin utveckling och produktion av högkvalitativa effektmotstånd för elektronik-, vindkrafts- & Telecom industrin. Danotherm Electric A/S är en del av svenska NIBE Industrier och har sin huvudfabrik i Köpenhamn samt tillverkningsenheter i både Polen och Italien. www.danotherm.dk

Vi söker nu en engagerad

Utvecklingsingenjör

Arbetsbeskrivning:
Du kommer att ingå i ett team av ingenjörer som tillhör den tekniska avdelningen. Avdelningen sysslar primärt med utveckling och konstruktion av kundanpassade lösningar inom starkströmstekniska motstånd, med fokus på utveckling av motstånd till vindkraftsindustrin samt motstånd till frekvensomformare m.m.
Du kommer att vara ansvarig för flera utvecklingsprojekt som kräver lösningar på många stora välkända företag i Danmark. Du kommer att arbeta med mycket duktiga utvecklingsingenjörer, som sitter ute hos kunderna. (Vestas, ABB, General Electric, Alstom, m.fl.) Du ansvarar för hela utvecklingsprocessen från början till slut.
I nära samarbete med kunden formulerar du dina kravspecifikationer och utför beräkningar och simuleringar, och baserat på detta, utarbetar skisser och utför prototyptestning. Slutligen kommer du delta i framställning av dokumentationsmaterial. Du bör räkna med att tjänsten innebär c:a 2 resdagar per månad i anslutning med kundbesök m.m.
Du får en mycket mångsidig position med många spännande utvecklingsprojekt. Ditt arbete kommer att innehålla delar av maskinteknik, elteknik och materialteknik m.m. Alla dessa områden måste tas hänsyn till i utvecklingsarbetet.
Du arbetar under den tekniska chefen, som också dagligen fungerar som ett bollplank.

Erfarenhet:
Det förväntas att du minimum har något års erfarenhet av utveckling av snarlika eller besläktade produkter.

Utbildningsbakgrund:
Ingenjörsexamen maskinteknik eller motsvarande

Språkkunskaper/datorkunskaper:
Du talar och skriver engelska obehindrat, och kan du uttrycka dig på tyska är det en stor fördel. Du är en van användare av MS Office-paketet.  Du förväntas också ha intresse av och kunskap i SolidWorks eller liknande 3D-modelleringsprogram.

Erbjudande:
Vi erbjuder dig att bli en del av ett spännande och ekonomiskt sunt företag som är unikt och ledande inom sitt område.
Vi erbjuder en varierad och utmanande arbetsroll som ställer stora krav på din yrkesskicklighet och kommunikationsförmåga.

Villkor:
Vi erbjuder dig en konkurrenskraftig fast lön som motsvarar dina kvalifikationer, samt pensions- och hälsoförmåner.

HR-ingenjör Daniel Svenssons personliga kommentar:
”Detta är en kanonmöjlighet för dig som vill utvecklas vidare i en fri arbetsroll inom en framgångsrik organisation med världsledande produkter. Danotherm’s huvudkontor i Köpenhamn når du via lokaltrafik på mindre än en timme ifrån Malmö central!

Intresserad? Kontakta mig så berättar jag mer eller ansök direkt via daniel@ingenjorskraft.com senast 1:e juli. Vi hörs!”

/Daniel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *