Backer BHV i Sösdala söker Chef Process- & Metodutveckling

Backer BHV AB ingår i den svenska börsnoterade värmekoncernen NIBE Industrier och sysselsätter ca 260 personer inom utveckling, tillverkning och försäljning av elvärme- och energitekniska lösningar. Bolaget bedriver verksamhet på två orter i Sverige, Sösdala i Skåne och Kolbäck i Västmanland. Enheten i Sösdala utgör tillika huvudkontor för affärsområdet NIBE Element, vars verksamhet omfattar ca 35 bolag förlagda i Europa, Asien samt Nord- och Centralamerika. Våra lösningar levereras till kunder inom flera olika branscher och fungerar som en viktig del, antingen i våra kunders färdiga produkter eller i våra kunders tillverkande processer. Kraven på våra lösningar är högt ställda och flera av våra kunder är att anses som ledande inom sina respektive segment. Läs mer på http://www.backer.se

Chef Process- & Metodutveckling

I rollen som chef för vår avdelning för Process- och Metodutveckling leder och driver du en engagerad och kompetent grupp ingenjörer och tekniker. Du ansvarar för att produktivitetsutvecklingen vid produktionsenheten i Sösdala når de målsättningar som krävs för att upprätthålla enhetens internationella konkurrenskraft. I dina arbetsuppgifter ingår att planera och fördela arbetet inom avdelningen, projektleda utvecklings- och förbättringsprojekt samt att engagerat delta i den dagliga produktionsverksamheten.
Du samarbetar gränsöverskridande med övriga berörda funktioner inom företaget för att realisera effektiv utveckling och tillverkning av nya produkter. Din placeringsort blir skånska Sösdala som har Pågatågstation ett stenkast ifrån ditt kontor.

Du är en engagerad ingenjör med gedigna kunskaper inom metod-/processutveckling och produktionsteknik. Har du erfarenhet av arbete med produktivitetsdrivande lönesystem, tidsstudier och tidsunderlag samt administrativa system är detta starkt meriterande. Du är en naturlig ledarpersonlighet med förmågan att motivera och utveckla medarbetare på ett pedagogiskt sätt.

Vi erbjuder dig en mycket utmanande nyckelroll med stora möjligheter att påverka företagets och även din egen personliga utveckling. Du blir en del av ett framgångsrikt lag med stark lokal förankring som präglas av samarbete, positiv energi och hög ambitionsnivå!

HR-ingenjör Daniel Svensson’s personliga kommentar:

Backer BHV i Sösdala är en anläggning med mycket stark lokal förankring. För att trivas och prestera i denna arbetsroll underlättar en kombination av ett starkt inre prestationsdriv och en prestigelös framtoning!

Intresserad av att få veta mer?
Du är hjärtligt välkommen att kontakta mig på telefon 070-7835557 alternativt skicka in din ansökan direkt via daniel@ingenjorskraft.com senast 20:e mars men gärna tidigare då ansökningar behandlas löpande. Vi hörs!”

OBS: Alla former av samtal som inte berör frågor om tjänsten eller företaget (t ex från rekryterings-/bemannings-/annonseringsföretag) undanbedes vänligen.

Publicerat 02/03/2016