Välinge söker Underhållschef – Viken

Välinge Innovation AB är ett utvecklingsbolag inom golvbranschen med innovation som affärsidé. Välinge uppfann 1993 det mekaniska låssystemet för bl a laminat- och trägolv. Vår patenterade teknik revolutionerade sättet att lägga och använda golv. Idag läggs en stor del av alla golv snabbt och enkelt med Välinges klickteknik utan att använda lim.
Vår patentportfölj är världsomfattande och avser ett stort antal golvsystem. Licenstagarna finns i hela världen och flera av dem är ledande internationella golvföretag såsom Tarkett, Kährs, Pergo, Forbo m fl.
Vi har under flera år haft en stark tillväxt med en omsättning idag på ca 1000 MSEK och är ett av Sveriges mest lönsamma företag. Företaget har ca 120 anställda och har mer än 180 licenstagare över hela världen. Verksamheten är baserad vid vårt utvecklingscenter i Viken utanför Helsingborg som omfattar 17 000 m2 och är världens största R & D-enhet för golv.
Sedan några år arbetar vi även mot att även göra den dekorativa ytan till golv- och möbelbranschen och också klicklösningar för möbler.
Välinge har nu tagit det strategiska beslutat att även bli en golvproducent i syfte att kommersialisera ny teknik. Produktionskapaciteten utökas kraftigt genom nyinvesteringar såväl inom fabriksyta som produktionsutrustning. Läs mer på http://www.valinge.se

Underhållschef
Välinge investerar nu i en komplett, högautomatiserad golvproduktion för framtiden där träbaserade produkter med ytteknologierna Nadura® och Woodura® skall produceras.
Vi söker nu en Underhållschef som vill vara med och starta upp och driva världens mest avancerade golvproduktionsanläggning i skånska Viken lite norr om Helsingborg. Fabriken kommer att innehålla två korttaktspressar och en ContiPress samt två bearbetningslinjer med en årlig kapacitet mellan 5-10 miljoner m2/år.
Ditt uppdrag blir att leda en grupp på ca 10 kompetenta medarbetare som tillsammans ansvarar för att säkerställa att vår processutrustning presterar i världsklass.
I dina arbetsuppgifter ingår även att:
• etablera en struktur och arbetssätt för reaktivt, preventivt och proaktivt underhåll
• säkerställa att vi har rätt kompetens i underhålls-organisationen
• göra underhållsavdelningen till den naturliga kontaktytan för produktion att vända sig till vid akuta- och andra driftsstörningar
• etablera en strategi och arbetssätt för reservdelar samt ansvara för hela reservdelshanteringen
• tekniskt ansvara för att vår befintliga processutrustning presterar enligt specifikation
• säkerställa att maskiner tillverkade av Välinge och placerade hos våra kunder världen över servas, uppgraderas mm vid behov
• ansvara för upprättande av serviceavtal för vår processutrustning
Tjänsten medför även ett antal resdagar per år i samband med kund/leverantörsbesök och mässor. Längden på resorna kan variera från någon dag, upp till 1 vecka, några gånger per år.
Du är en erfaren ingenjör eller tekniker med flerårig erfarenhet från liknande arbetsroll inom tillverknings- eller processindustri som ligger i framkant beträffande underhåll. Du brinner för och har förmågan att skapa delaktiga och engagerade medarbetare och din ledarstil är coachande. Du trivs i en dynamisk miljö med högt tempo och korta beslutsvägar där möjligheter ges att utveckla både dig själv och företaget. Ditt arbetssätt kännetecknas av struktur, god planeringsförmåga och hög noggrannhet. För att trivas och prestera väl hos oss underlättar en engagerad och prestigelös personlig stil.
Vi erbjuder dig en mycket kreativ och entreprenörspräglad arbetsmiljö med mycket kompetenta medarbetare. Du blir en viktig del av ett mycket framgångsrikt internationellt företag med stark lokal förankring. Tjänsten är direkt underställd vår Produktionschef.
Intresserad av att få veta mer? Du är varmt välkommen att kontakta Jonas Fransson, Technical Manager på tel. 072-7342310 för frågor kring företaget och tjänsten.
Du är välkommen att skicka in din ansökan senast 8:e januari via e-post till carl.wachtmeister@valinge.se. Ansökningar behandlas löpande.

OBS: Alla former av samtal som inte berör frågor om tjänsten eller företaget (t ex från rekryterings-/bemannings-/annonseringsföretag eller liknande) undanbedes vänligen.

Publicerat 07/12/2017