Välinge söker erfarna Produktionstekniker – Viken

Välinge Innovation AB är ett utvecklingsbolag inom golvbranschen med innovation som affärsidé. Välinge uppfann 1993 det mekaniska låssystemet för bl a laminat- och trägolv. Vår patenterade teknik revolutionerade sättet att lägga och använda golv. Idag läggs en stor del av alla golv snabbt och enkelt med Välinges klickteknik utan att använda lim.
Vår patentportfölj är världsomfattande och avser ett stort antal golvsystem. Licenstagarna finns i hela världen och flera av dem är ledande internationella golvföretag såsom Tarkett, Kährs, Pergo, Forbo m fl.
Vi har under flera år haft en stark tillväxt med en omsättning idag på ca 1000 MSEK och är ett av Sveriges mest lönsamma företag. Företaget har ca 120 anställda och har mer än 180 licenstagare över hela världen. Verksamheten är baserad vid vårt utvecklingscenter i Viken utanför Helsingborg som omfattar 17 000 m2 och är världens största R & D-enhet för golv.
Sedan några år arbetar vi även mot att även göra den dekorativa ytan till golv- och möbelbranschen och också klicklösningar för möbler.
Välinge har nu tagit det strategiska beslutat att även bli en golvproducent i syfte att kommersialisera ny teknik. Produktionskapaciteten utökas kraftigt genom nyinvesteringar såväl inom fabriksyta som produktionsutrustning. Läs mer på http://www.valinge.se

Erfarna Produktionstekniker
Välinge investerar nu i en komplett, högautomatiserad golvproduktion för framtiden där träbaserade produkter med ytteknologierna Nadura® och Woodura® skall produceras.
Vi söker nu erfarna Produktionstekniker som vill vara med och starta upp världens mest avancerade golvproduktionsanläggning i skånska Viken. Fabriken kommer att innehålla två korttaktspressar och en ContiPress samt två bearbetningslinjer med en årlig kapacitet mellan 5-10 miljoner m2/år.
I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att
• stödja och utveckla produktionen avseende metodutveckling, kvalitetssäkring och ständiga förbättringar.
• arbeta med process-, maskin- och kvalitetsförbättringar samt driftsutveckling.
• samarbeta i produktutvecklingsprojekt samt ansvara för industrialisering av produkter och testkörningar i presslinjerna.
• operativt ansvara för tekniska förbättringar i vår produktion.
• vara tekniskt ansvarig för delar av produktionsprocessen

Tjänsten innebär även ibland resor, främst inom Europa, i samband med kund-/leverantörsbesök och mässor. Längden på resorna kan variera från någon dag, upp till 1 vecka, några gånger per år.
Du är en nyfiken ingenjör med högskoleexamen inom maskin- eller kemiteknik. Du har intresse och gedigen arbetserfarenhet inom produktionsteknik från tillverkande bolag. Ditt arbetssätt kännetecknas av struktur, god planeringsförmåga och hög noggrannhet. Du trivs bäst i en dynamisk miljö med korta beslutsvägar och drivs av en hög professionell ambitionsnivå.
Som person har du förmågan att skapa delaktighet och engagemang samtidigt som du har en inre drivkraft att leverera resultat. För att trivas och prestera väl hos oss underlättar en engagerad och prestigelös personlig stil.
Vi erbjuder dig en mycket kreativ och entreprenörspräglad arbetsmiljö med mycket kompetenta medarbetare. Du blir en viktig del av ett mycket framgångsrikt internationellt företag med stark lokal förankring. Den utlysta tjänsten finns på vårt huvudkontor i Viken norr om Helsingborg.

Intresserad av att få veta mer? Du är varmt välkommen att kontakta Jonas Fransson, Technical Manager på tel. 072-7342310 för frågor kring företaget och tjänsten.
Du är välkommen att skicka in din ansökan senast 8:e januari via e-post till carl.wachtmeister@valinge.se. Ansökningar behandlas löpande.

OBS: Alla former av samtal som inte berör frågor om tjänsten eller företaget (t ex från rekryterings-/bemannings-/annonseringsföretag eller liknande) undanbedes vänligen.

 

Publicerat 07/12/2017