Toyota VLC i Malmö söker Kvalitetsingenjör – transport

TOYOTA är en av världens största biltillverkare och ett världsledande globalt företag. Företaget grundades 1937 och säljer bilar i 170 länder och har mer än 300.000 anställda.

För Toyota är Kvalitetstänk ett sätt att leva. Inget är så bra att det inte kan förbättras ytterligare. Det är därför vi hela tiden strävar efter kontinuerlig förbättring i allt vi gör. Denna princip kallar vi för ”KAIZEN” och är vår ledstjärna i vår strävan mot bästa möjliga kvalitet och leverans av största möjliga kundnöjdhet.

Vehicle Logistics Group (VLG) ansvarar för distribution av bilar till våra europeiska återförsäljare såväl som global export av bilar som tillverkats i Europa.

Dessa bilar anländer ifrån olika produktionsenheter till våra strategiskt placerade Logistik Center. Här lagras, modifieras, inspekteras och transporteras bilarna till nästa leveranspunkt (hamn, återförsäljare etc.) Detta arbete utförs av extern personal och leds av ett mindre team ifrån Toyota som ser till att verksamheten på Logistik Centret flyter på effektivt.

Inom detta team kommer du ansvara för säkerställande och utveckling av säkerhet-/ kvalitetsarbetet på terminalen i Malmö hamn avseende fordonsinspektion innan leverans (PDI) och fordonslastning (lastbil, tåg, fartyg).

Du identifierar och implementerar förbättringar inom ditt ansvarsområde genom att:

• Skapa standardiserade arbetsprocesser (t.ex. genom dagliga möten och arbetsinstruktioner)
• Förbättra Toyotas Säkerhets- & Kvalitetsstandarder i tätt samarbete med våra logistikpartners.
• Hantera korrigeringar i samband med fordonsinspektioner innan leverans (PDI) inklusive administration och ärendehantering.
• Genomföra regelbundna Säkerhets- & Kvalitetsrevisioner.
• Se till att Säkerhets- & Kvalitetsmässiga problem identifieras och blir förbättrade på daglig basis.
• Sammanfatta och rapportera viktiga KPI’er (Säkerhet, Kvalitet) till Toyotas ledning tillsammans med redovisning av förbättringsåtgärder.
• Samarbeta och vara aktiv i erfarenhetsutbyte med övriga Europeiska Logistik Center.

Du har högskoleexamen inom teknik alt. ekonomi och något års relevant arbetserfarenhet inom kvalitet/säkerhet/logistik. Din personliga stil kännetecknas av ett positivt driv, flexibilitet, god analytisk förmåga och hög ambitionsnivå. För att trivas och lyckas hos oss underlättar en kommunikativ och prestigelös framtoning, ett strukturerat och metodiskt arbetssätt samt goda kunskaper i Microsoft Exel. Du behärskar vårt koncernspråk engelska i tal och skrift.

Vi erbjuder dig en mycket utvecklande arbetsroll inom ett världsledande internationellt företag. I vår unga och dynamiska organisation får du möjlighet att utvecklas inom kvalitets-, säkerhets- och logistikarbete med verktyg som Kaizen, ständiga förbättringar och Team Work. Du får ta del av Toyotas mångåriga erfarenhet och stora kompetens att driva verksamheter på ett effektivt sätt med högt ställda kvalitetskrav.

HR-ingenjör Daniel Svensson’s personliga kommentar:
”Detta är verkligen en fantastisk möjlighet för dig som vill utvecklas inom kvalitets- och säkerhetsarbete inom en världsledande internationell organisation! Arbetsrollen är utmanande och varierad och spänner över både teoretisk analys, problemlösning, planering/administration, implementering och uppföljning.
Intresserad? Kontakta mig så berättar jag mer om tjänsten eller ansök direkt via daniel@ingenjorskraft.com senast 13:e januari. Ansökningar behandlas löpande”

OBS: Tjänsten är en tillsvidareanställning på Toyota VLC Malmö. Alla former av samtal som inte berör frågor om tjänsten eller företaget (t ex från rekryterings-/bemannings-/annonseringsföretag eller liknande) undanbedes vänligen. Din ansökan kommer sparas i vårt CRM-system för ev kontakt i framtiden och önskar du att den tas bort efter slutfört rekryteringsuppdrag meddelar du oss detta via mail på info@ingenjorskraft.com

Publicerat 21/12/2018