Siwertell AB söker Serviceingenjör – El/Styrsystem

Siwertell fartygslossare och fartygslastare är byggda på en unik skruvtransportsteknologi, i kombination med bandtransportörer och aeroslides, som kan hantera i princip vilket torrbulksmaterial som helst, t.ex. alumina, cement, gödsel, spannmål, svavel, träpellets och kol. Siwertell är ett marknadsledande företag inom torrbulksindustrin. Siwertellprodukter kombinerar effektivitet och flexibilitet med miljövänlig teknologi, vilket säkerställer leveranser med maximal produktivitet och minimal miljöpåverkan.

Siwertellösningar kan levereras som kompletta system eller som separata komponenter för användning i nästan vilken typ av konfiguration som en operatör efterfrågar. Siwertells portfolio består av fartygslossare, vägmobila fartygslossare, fartygslastare, transportsystem och terminaldesign. Siwertellprodukter stödjs av en extensiv serviceorganisation med lokala representanter över hela världen. http://www.siwertell.com

Siwertell är del av Cargotec (Nasdaq Helsinki: CGCBV) som är en ledande leverantör av gods och lastningsutrustning med målet att bli värdsledande inom intelligent godshantering. Cargotecs försäljning uppgick till sammanlagt 3,7 miljarder Euro år 2015 och företaget sysselsätter cirka 11 000 personer. http://www.cargotec.com

Serviceingenjör – El/Styrsystem
Vi söker nu en prestigelös och affärsmässig Ingenjör till vår serviceavdelning! I dina arbetsuppgifter ingår att vara Siwertell´s representant på site och arbetsleda vid service/ombyggnation av elektriska installationer samt genomföra igångkörning av elutrustning på levererade anläggningar runt om i världen. Du kommer även vara delaktig i utveckling av elsystemstandard för våra produkter, ta fram offerter och lösningsförslag, hålla utbildningar för driftpersonal samt hantera PLC och HMI system. Tjänsten har en tydligt internationell karaktär och antalet resdagar beräknas till omkring 80 st./år.
Du är ingenjör med högskoleexamen inom El/Automation med flerårig arbetserfarenhet av att beräkna, designa och driftsätta kontrollsystem. Kunskap inom PLC- och HMI-system samt erfarenhet av Allan Bradley och Siemens styrsystem hjälper dig att lyckas i arbetsrollen.
Du är flexibel och har ett utpräglat teknikintresse. Du söker en arbetsgivare där du kan få utlopp för din tekniska nyfikenhet och ditt stora kundfokus. Ditt arbetssätt kännetecknas av struktur, god planeringsförmåga och hög noggrannhet. Du triggas av utmaningar och ser stort värde i att kunna påverka din egen arbetssituation. Tjänsten innebär många interna och externa kontaktytor varvid dina sociala- och kommunikativa förmågor är speciellt viktiga.
Vi erbjuder dig en mycket självständig och utvecklande arbetsroll inom framgångsrikt, internationellt, företag med stark lokal anknytning. Du blir en viktig del av en avdelning med mycket kvalificerade medarbetare som finner stor tillfredsställelse i sina arbetsuppgifter!

HR-ingenjör Daniel Svensson’s personliga kommentar:
”Detta är en fantastisk möjlighet för dig som vill arbeta internationellt med världsledande produkter under hög frihetsgrad. Arbetsrollen är mycket utmanande och varierad och du kommer samarbeta med specialister inom en rad olika tekniska discipliner. På Siwertell är det högt till tak, korta beslutsvägar och du kommer ges möjlighet att vara med och utveckla företagets produkter och arbetssätt.

En kreativ arbetsroll med stor teknisk höjd och variation väntar den som antar denna utmaning.
Intresserad? Kontakta mig så berättar jag mer om tjänsten eller ansök direkt via daniel@ingenjorskraft.com senast 19:e februari. Ansökningar behandlas löpande”

 

OBS: Tjänsten är en tillsvidareanställning på Siwertell AB. Alla former av samtal som inte berör frågor om tjänsten eller företaget (t ex från rekryterings-/bemannings-/annonseringsföretag eller liknande) undanbedes vänligen.

Publicerat 05/02/2018