Bruks Siwertell AB i Bjuv söker Projektledande Elingenjör

Bruks Siwertell är en marknadsledande leverantör av system för torrbulkshantering och träbearbetning. Med tusentals installationer över hela världen hanterar våra maskiner råvaror från skogar, fält, stenbrott och gruvor, och upprätthåller leveranslinjer för tillverkare, fabriker, kraftverk och hamnar. Vi designar, producerar och levererar system för lastning, lossning, transport, lagring, stapling och återupphämtning av torrbulksmaterial, såväl som utrustning för flisning, siktning, fräsning och bearbetning av trä för industrier inom biobränsle, spånplattor, sågverk, papper och massa. Vi är globala och lokala, med kontor i Sverige, USA, Tyskland, Kina, Filippinerna, Ryssland och Taiwan. Vi har även ett dedikerat nätverk av hundratals representanter och återförsäljare över hela världen. www.bruks-siwertell.com

Projektledande Elingenjör

Vi förstärker nu vår elavdelning med ytterligare en engagerad och kompetent Elingenjör!

I rollen som Elingenjör hos oss arbetar du med design, inköp, montage, installation, support och utveckling av elektriska system för våra kundprojekt. Du blir en del av en dynamisk teknikavdelning med ansvar för standardisering av programmering av kontrollsystem innehållande PLC och HMI såväl som specificering av systemkrav för processtyrning i samband med kundofferter. Vi arbetar projektorienterat och du kommer ingå i flera olika projektgrupper där du självständigt driver och ansvarar för kundkontraktens el-relaterade aspekter. Arbetsrollen innebär även internationella arbetsresor i samband med projektmöten och driftsättning av utrustning.

Tjänsten är baserad i Skånska Bjuv, strax utanför Helsingborg, där verksamheten är inriktad på att leverera fartygslossare, fartygslastare, mekaniska och pneumatiska transportörsystem samt bulkterminallösningar. I stort sätt alla typer av torrbulksmaterial kan hanteras av våra system och vi lägger stor vikt och ett stort engagemang i att ständigt vidareutveckla våra produkter och tjänster för att möta marknadens rörliga behov. Vi erbjuder både skräddarsydda och standardiserade lösningar som kan anpassas i enlighet med terminalbehoven. I över 40 år har vi tillhandahållit världens renaste och mest effektiva transportlösningar för torrbulk

För att lyckas som Elingenjör hos oss är det viktigt att du har erfarenhet av kontrollsystem samt gärna dokumenterad kunskap inom systemdesign och implementering baserat på följande:

• Kunskap med Ethernet IP och andra kommunikationsnätverk och protokoll
• PLC- och HMI-utveckling
• Erfarenhet av design av styrprogramvara såsom Allen Bradley, ABB och Siemens
• Erfarenhet av skrivspecifikationer och idrifttagning av elektriska styrsystem

Tjänsten innebär många kontaktytor både internt och externt varvid dina personliga egenskaper är speciellt viktiga. Med ett strukturerat arbetssätt, en kommunikativ och nyfiken personlig stil samt ett starkt inre driv att själv leda och föra dina projekt framåt skapar du förutsättningar för att lyckas tillsammans med oss. Du behärskar vårt koncernspråk engelska i såväl tal som skrift.

Vi erbjuder dig en varierad och utvecklande ingenjörsroll inom ett framgångsrikt internationellt företag med världsledande produkter och med stark lokal anknytning. Du blir en viktig del av en organisation med mycket kvalificerade medarbetare som finner stor glädje och stolthet i sina arbetsuppgifter.

Rekryteringsspecialist Daniel Svensson’s personliga kommentar:

”En mycket självständig och tydligt projektbaserad arbetssroll väntar den som antar denna utmaning! På Siwertell är det högt till tak, korta beslutsvägar och du kommer ges stora möjligheter att påverka din egen arbetssituation.
Intresserad? Kontakta mig så berättar jag mer om tjänsten eller ansök direkt via daniel@ingenjorskraft.com senast 5:e april. Ansökningar behandlas löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!”

Sökord: El ingenjör styr programmering industri

OBS: Tjänsten är en tillsvidareanställning på Siwertell AB. Alla former av samtal som inte berör frågor om tjänsten eller företaget (t ex från rekryterings-/bemannings-/annonseringsföretag eller liknande) undanbedes vänligen. Din ansökan kommer sparas i vårt CRM-system för ev kontakt i framtiden och önskar du att den tas bort efter slutfört rekryteringsuppdrag meddelar du oss detta via mail på info@ingenjorskraft.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *