Välinge Innovation AB söker Produktansvarig

Välinge Innovation AB är ett utvecklingsbolag inom golvbranschen med innovation som affärsidé. Välinge uppfann 1993 det mekaniska låssystemet för bl a laminat- och trägolv. Vår patenterade teknik revolutionerade sättet att lägga och använda golv. Idag läggs en stor del av alla golv snabbt och enkelt med Välinges klickteknik utan att använda lim.
Vår patentportfölj är världsomfattande och avser ett stort antal golvsystem. Licenstagarna finns i hela världen och flera av dem är ledande internationella golvföretag såsom Tarkett, Kährs, Pergo, Forbo m fl.
Vi har under flera år haft en stark tillväxt med en omsättning idag på ca 1000 MSEK och är ett av Sveriges mest lönsamma företag. Företaget har ca 140 anställda och har mer än 200 licenstagare över hela världen. Verksamheten är baserad vid vårt utvecklingscenter i Viken utanför Helsingborg som omfattar 17 000 m2 och är världens största R & D-enhet för golv.
Sedan några år arbetar vi även mot att även göra den dekorativa ytan till golv- och möbelbranschen och också klicklösningar för möbler.
Välinge har nu tagit det strategiska beslutat att även bli en golvproducent i syfte att kommersialisera ny teknik. Produktionskapaciteten utökas kraftigt genom nyinvesteringar såväl inom fabriksyta som produktionsutrustning. Läs mer på http://www.valinge.se

Produktansvarig
Välinge satsar nu på att skapa ett nytt affärsområde inom decking (utegolv i form av plank). Idag finns det ett antal licenstagare inom området men potentialen både för marknad och produktutveckling är stor.
Vi söker nu en Produktansvarig som vill vara med och starta upp och förvalta affärsområdet genom produktutveckling, tekniska kundrelationer samt interna och externa tester av produkter.
Du kommer att bli en del av en teknisk avdelning bestående av projektledare och produktionsingenjörer som har till uppgift att driva företagets utvecklingsprojekt och produktionsstyrning.
I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att
• Tekniskt ansvara för framtagande av nya koncept inom decking
• Bygga affärsområdet decking tillsammans med marknadsavdelningen
• Vara tekniskt ansvarig för delar av produktionsprocessen
• Vara helhetsansvarig mot ett antal kunder gällande deras licensierade tekniska lösningar men även gällande avtal och kommersiella frågor
• Kartlägga kunders tekniska och marknadsmässiga förutsättningar samt kundanpassa och implementera de lösningar som passar bäst i samarbete med våra interna specialister.
Tjänsten innebär även ibland resor, främst inom Europa, i samband med kund-/leverantörsbesök och mässor. Längden på resorna kan variera från någon dag, upp till 1 vecka, några gånger per år. Totalt antal resdagar beräknas till cirka 30st./år.
Du är en nyfiken ingenjör med högskoleexamen inom maskin, kemi eller trä. Eftersom det handlar om kundrelationer är din kommunikativa förmåga ytterst viktig. Ditt arbetssätt kännetecknas av struktur, god planeringsförmåga och hög noggrannhet. Du trivs bäst i en dynamisk miljö med korta beslutsvägar och drivs av en hög professionell ambitionsnivå.
Som person har du förmågan att skapa delaktighet och engagemang samtidigt som du har en inre drivkraft att leverera resultat. För att trivas och prestera väl hos oss underlättar en engagerad och prestigelös personlig stil.
Vi erbjuder dig en mycket kreativ och entreprenörspräglad arbetsmiljö med mycket kompetenta medarbetare. Du blir en viktig del av ett mycket framgångsrikt internationellt företag med stark lokal förankring. Den utlysta tjänsten finns på vårt huvudkontor i Viken norr om Helsingborg.

Du är välkommen att skicka in din ansökan senast 11:e:e februari via e-post till carl.wachtmeister@valinge.se. Ansökningar behandlas löpande.

OBS: Alla former av samtal som inte berör frågor om tjänsten eller företaget (t ex från rekryterings-/bemannings-/annonseringsföretag eller liknande) undanbedes vänligen.

 

Publicerat 19/01/2018